Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Την Πέμπτη αρχίζουν να κατατίθενται

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29  Φεβρουαρίου θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ),  είτε με το παλιό-καταργούμενο είτε με το νέο σύστημα.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση - Δήλωση.
Τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιο...
ι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης - Δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του.
Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
Τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης - Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα) θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις».