Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

το παπάκι της NOΔE Bοιωτίας γ@@@@ε και τ' άλλα κόμματα

Χωρίς συμμετοχή η συγκέντρωση του ναι της Βοιωτίας στη Λιβαδειά από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Δράση


Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση υποστήριξης του ναι στην Βοιωτία και πιο συγκεκριμένα στη Λιβαδειά που διοργάνωσαν η Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Δράση με θέμα «παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη» και κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτής Επικρατείας κύριος Βασίλης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε οτι το ερώτημα δεν είναι ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών αλλά ναι ή όχι στην Ευρώπη αν και στη συνέχεια με όσα είπε το κατέρριψε πανηγυρικά δημιουργώντας πλέον πρόβλημα στο μέτωπο του ναι που είχε επενδύσει σε αυτή την κινδυνολογία.
«Αυτή η συγκέντρωση έχει το νόημα να υποστηρίξουμε και να διατρανώσουμε την επιθυμία μας και την θέση μας την Κυριακή στο δημοψήφισμα να στηριχτεί το ναι δηλαδή η παρουσία της χώρας στη Ευρώπη και το Ευρώ. Είναι ένα πολύ μεγάλο δίλλημα ένα διακύβευμα που τέθηκε με πολύ άσχημο τρόπο από την κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Το όχι σημαίνει επιστροφή στη δραχμή δηλαδή πολλές δεκαετίες πίσω και ήδη βρισκόμαστε σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση να είναι κλειστές οι τράπεζες, να είναι η οικονομία στον αέρα και όλος ο κόσμος σε μια τρομακτική ανησυχία. Εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ευρωπαϊκή κανονικότητα και την πορεία της χώρας με ασφάλεια και με σιγουριά», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου.
Ακολούθως όμως επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτηση για το πως σχολιάζει την δήλωση το κ. Σόιμπλε οτι δεν τίθεται θέμα εξόδου από ΕΕ και Ευρώ μάλλον τα ψιλοέμπλεξε και κατέρριψε το δίλλημα ναι ή όχι στην Ευρώπη στερώντας πλέον το επιχείρημα του μετώπου του ναι.
«Εγώ ξέρω και ακούω όλους τους ηγέτες που λένε οτι το ερώτημα που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας είναι μόνο στον εγκέφαλό του, το δίλλημα είναι ναι η όχι στο ευρώ. Βέβαια νομικά δεν υπάρχει τρόπος αποχώρησης της χώρας μας ή λειτουργίας της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημιουργούνται όμως ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας του κράτους της οικονομίας και της πορείας της», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
Έτσι ο κ. Οικονόμου κατέρριψε παταγωδώς το επιχείρημα όσων στηρίζουν το ναι, του μετώπου δηλαδή που είχε στηρίξει την καμπάνια του στο δίλημμα μέσα η έξω από τη ΕΕ.
Βέβαια το είχε ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός αλλά αλλιώς είναι να το λέει ο Β. Οικονόμου που άμα λάχει έχει περάσει και από τρία κόμματα.
Τέλος για το ποιός ευθύνεται για τις τράπεζες και αν τηρούνται οι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο: «Να πάει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια όμως μέχρι τότε ποιός θα πληρώσει τον λογαριασμό εσείς; Εσείς θα πάρετε την ευθύνη; Δεν σας συστήνω να τη πάρετε, ο κ. Τσίπρας θα την πάρει όμως» και πρόσθεσε: «Το πάγωμα του ELA δεν σημαίνει οτι η Eλληνική Τράπεζα απεγκλωβίζεται από την διαδικασία σύνδεσης με την ΕΚΤ».
Υπερ του ναι επιχειρηματολόγησαν επίσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων που διοργάνωσαν την εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Λιανός, ο Σεραφείμ Καρακικές και ο Παναγιώτης Περγαντάς.
Να σημειωθεί οτι πριν την έναρξη και ενώ ο κ. Οικονόμου ήταν έξω από το χώρο που θα μιλούσε τα πνεύματα άναψαν όταν διερχόμενος άρχισε να του φωνάζει ωστόσο η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα ενώ «στις παρέες λέμε ναι» σχολίασε θαμώνας γειτονικού καφέ με αφορμή τους λιγοστούς των 5 κομμάτων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
nai02
nai03