Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Θεοδωράκης: Στον κόσμο της η Κωνσταντοπούλου

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ALPHA, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι καταφεύγει στην εύκολη λύση της αύξησης της φορολόγησης αντί να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Επέκρινε γενικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κομματικού κράτους και για διχαστική πολιτική.
Όπως είπε «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γι' αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχει δικαιολογία για την επαναφορά του κομματικού κράτους; Μπορούμε το 2015 να αντιγράφουμε αυτά που γίνονταν τη δεκαετία του '80 και του '90; Δεν διορίζουν διοικητές στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσουν στα πρόσωπα. Δεν έχουν κάνει επίσης τίποτα για τη μετανάστευση, ενώ και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με το θέμα, πέρα από ανίκανοι είναι και προκλητικοί και προς την ελληνική κοινωνία και προς τους μετανάστες. Έχει μεγάλη ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι με τη διχαστική πολιτική που ακολουθεί μπορεί να κερδίσει ψήφους. Η ιστορία μνημόνιο-αντιμνημόνιο...
τελειώνει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υπογράψει μνημόνιο. Πλέον άλλαξε ρητορική και μιλάει για εμάς και τους ξένους. Πρόκειται για επικίνδυνη διχαστική πολιτική που έρχεται από το παρελθόν. Δεν υπάρχει κανείς που να είναι λιγότερο Έλληνας από κάποιον άλλον».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού έστρεψε τα βέλη και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι ζει στον κόσμο της και ότι έχει να απολογηθεί για πολλά, ενώ μίλησε για «προβληματικό χαρακτήρα».
«Η Ζ. Κωνσταντοπούλου εκπαιδεύει τον ελληνικό λαό στο παράλογο και το αυταρχικό. Η συνεχής υπερβολή του "εγώ είμαι και κανένας άλλος" γίνεται πάνω στην προσπάθεια να καλύψει έναν προβληματικό χαρακτήρα. Κάποια στιγμή το Σώμα της Βουλής θα λογαριαστεί με την κα Κωνσταντοπούλου. Διότι υπάρχουν και άλλοι που μαζί μ' εμάς αγωνιούν στους διαδρόμους της Βουλής και λένε πως αυτή η συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει. Η ιστορία δεν άρχισε να γράφεται όταν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Κανένας δεν μπορεί να είναι τιμητής των πάντων. Ξέρουμε ποια είναι η κ. Κωνσταντοπούλου και έχει πολλά για τα οποία πρέπει να απολογηθεί. Δεν είναι πρόβλημα που η κ. Κωνσταντοπούλου ζει στον δικό της κόσμο. Το πρόβλημα είναι η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να τραβήξει μια γραμμή με την παράνοια. Δεν μπορεί να ακούει ο πρωθυπουργός την πρόεδρο της Βουλής να λέει ότι "το χρέος δεν υπάρχει" και την ίδια ώρα εκείνος να το διαπραγματεύεται με τους δανειστές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι παρόλο που διαφωνεί με πάρα πολλά απ' αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη νιώθει την υποχρέωση να στηρίξει τον πρωθυπουργό στην τελευταία αυτή προσπάθεια και τη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πάντως ότι έκανε λάθος στη διαπραγμάτευση και καθυστέρησε πολύ.
Διευκρίνισε παράλληλα, ότι «εμείς στο Ποτάμι έχουμε τις κόκκινες γραμμές της κοινωνίας, όχι κομματικές κόκκινες γραμμές. Οι ασθενέστεροι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τα μνημόνια. Πολλοί από αυτούς που θα μπορούσαν να είναι το δημιουργικό δυναμικό της κοινωνίας, όπως οι άνεργοι νέοι ή γυναίκες που έχουν παιδιά και είναι μόνες τους, έχουν μείνει εκτός και πρέπει να προστατευθούν».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/598707/theodorakis-ston-kosmo-tis-i-konstantopoyloy#ixzz3diLk6q9v