Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Γεωργοπούλου: Ραντεβού στις επόμενες πολιτικές μάχες που έρχονται

Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί συμπολίτες,



Τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και μόλις 30 ημέρες προ των εκλογών, μου έγινε γνωστό ότι η υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος Λοκρών προσκρούει σε "κώλυμα" σύμφωνα με εγκύκλιο ερμηνείας του νόμου 3852 του 2010 (και όχι με νομοθετική τροπολογία όπως εσφαλμένα διαδόθηκε). 
  


Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 14 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών της 17ης Απριλίου (Μ.Πέμπτη), ΔΕΝ μπορώ να είμαι Υποψήφια Δήμαρχος ή ακόμη και Δημοτική Σύμβουλος.



Η σχετική εγκύκλιος... η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Μ.Παρασκευή 18 Απριλίου αναφέρει: «....Στο κώλυμα αυτό δεν υπάγονται[1] οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,[2]  καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του ΕΣΥ.[3] Εμπίπτουν, όμως, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης[4], καθώς και οι Διευθυντές ιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρεσίας[5] και των Κέντρων Υγείας. Επίσης, εμπίπτει ο υπεύθυνος συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας Κέντρου Υγείας[6]. 

Δεδομένου δε ότι ο νομοθέτης, περιορίζει το ασυμβίβαστο μόνον στους προϊσταμένους Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων και δεν το επεκτείνει σε όλες τις οργανικές μονάδες, η ρύθμιση αποτελεί θεμιτό περιορισμό του δικαιώματος του εκλέγεσθαι εν όψει, μάλιστα, και της ουδετερότητας της διοικήσεως και της βασικής αρχής του ανόθευτου της λαϊκής βουλήσεως που διέπει το εκλογικό δίκαιο (άρθρα 52 και 102 παρ. 2 Συν)....»



Συνεπώς, από εδώ και στο εξής, οι μέχρι τώρα συνεργάτες μου καθώς και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο μας, είναι πλέον αποδεσμευμένοι από μένα προσωπικά, ώστε να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο κατά συνείδηση και να συνεχίσουν την πολιτική πορεία τους όπως και όπου ο καθένας τους επιθυμεί ελεύθερα. Όπως κι ελεύθερα προσήλθαν.



Θέλω ξανά να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν ως εδώ, καθώς και τους φίλους και συνεργάτες σε αυτή τη πολύμηνη προσπάθεια για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας. 



Προσωπικά θα συνεχίσω να μάχομαι το άδικο και το κακό για τον τόπο μου από οποιοδήποτε μετερίζι.

Ραντεβού στις επόμενες πολιτικές μάχες που έρχονται.



Μαρία Γεωργοπούλου  

πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Λοκρων